Avaleht / Uudised

Tallinn FoodFestil selguvad ka parimad noored kokad, kondiitrid ja pagarid

26.10.2016

Sel neljapäeval ja reedel, 27.-28. oktoobril võistlevad Tallinna Näituste messikeskuses (Pirita tee 28, Tallinn) toimuva Tallinn FoodFesti raames noored kokanduse, kondiitri ja pagari erialade kutseõppurid, et selgitada välja parimatest parimad.

„Eesti restorani- ja toidukultuur vajab hästikoolitatud järelkasvu ning kutsevõistlustel löövad särama just need tublid noored, kellel on annet, indu ja ambitsiooni. FoodFestil noore meistri tiitli nimel võisteldes on õpilastel võimalus tulevastele tööandjatele silma paista ning koolidel oma koostööpartneritele tublide õpilaste kutsemeisterlikkust ja oskuski demonstreerida,“ sõnas Tallinn FoodFest 2016 peakorraldaja ja Profexpo OÜ juhataja Tiit Sarv.

Parimad noored kokad selguvad paarisvõistlusel Noorkokk neljapäeval, 27. oktoobril algusega kl 9. Electroluxi poolt sisustatud köökides ning seadmetega sisustatud boksides tuleb igal pea- ja abikoka võistkonnal valmistada eel- ja pearoog.

Taimetoidu eelroa kohustuslikeks tooraineteks on muskaatkõrvits, õun Granny Smith ning punane peet. Pearoa kohustuslikuks tooraineks on terve roogitud hõbe lõhe (Silver Salmon). Võistkondadel tuleb valmistada kuus portsjonit, viis kohtunikele ning üks publikule esitluseks.

Noorkoka kutsemeistrivõistlusest võtavad osa Haapsalu Kutsehariduskeskuse, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse, Rakvere Ametikooli, Tartu Kutsehariduskeskuse, Tallinna Teeninduskooli, Viljandi Kutseõppekeskuse, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Jõhvi ja Narva õppekoha, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ning Valgamaa Kutseõppekeskuse õppurid. Võistlust korraldab SA Innove koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega ja Profexpo OÜ-ga ning toetavad Euroopa Sotsiaalfond, Haridus- ja Teadusministeerium.

Parimad noored kondiitrid selguvad individuaalvõistlusel neljapäeval, 27. oktoobril algusega kl 10. Võistlustöödena tuleb õppuritel kohapeal valmistada 2 kg tort „Kuldne sügis“ ning võistlusele tuleb kaasa võtta kodutööna valminud puuviljavaliku kompositsioon. Kohtunikud hindavad võistlusel nii võistlejate kutsemeisterlikkust, oskuski ja fantaasiat kui ka toote välimust, maitseomadusi ja sisu.

Parima kondiitri kutsemeistrivõistlusest võtavad osa Tartu Kutsehariduskeskuse, Tallinna Teeninduskooli, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Jõhvi ja Narva õppekoha, Rakvere Ametikooli, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ning Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õppurid. Võistlust korraldab SA Innove koostöös Profexpo OÜ-ga ja Tallinna Teeninduskooliga ning toetavad Euroopa Sotsiaalfond, Haridus- ja Teadusministeerium, Sveba Dahlen, Promo Cash&Carry, iCake, Vilmix, Toikako Kaubandus ja Eesti Leivaliit.

Parimad noored pagarid selguvad individuaalvõistlusel reedel, 28. oktoobril algusega kl 10. Võistlejad võtavad kaasa söödavatest taignatoodetest valminud kodutöö teemal „Tsirkus“ ning kohapeal valmistatakse võistlustööna kaks 600-grammist soolase täidisega pidulikku pirukat. Kohtunikud hindavad võistlusel nii võistlejate kutsemeisterlikkust, oskuski ja fantaasiat kui ka toote välimust, maitseomadusi ja sisu.

Parima pagari kutsemeistrivõistlusest võtavad osa Tartu Kutsehariduskeskuse, Tallinna Teeninduskooli, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Narva ja Jõhvi õppekoha, Rakvere Ametikooli, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased. Võistlust korraldab SA Innove koostöös Profexpo OÜ-ga ja Tallinna Teeninduskooliga ning toetavad Euroopa Sotsiaalfond, Haridus- ja Teadusministeerium, Sveba Dahlen, Promo Cash&Carry, iCake, Vilmix, Toikako Kaubandus, Eesti Leivaliit ja Unilever Food Solutions.

Võistluste lisainfo ja ajakavad SA Innove kodulehel: http://www.innove.ee/et/kutseharidus/kutsemeistrivoistlused/kalender/2016.