Mobile menu

Kutse- ja kõrghariduse areng

KKK – korduma kippuvad küsimused

Vastame kõigile meieni jõudvatele küsimustele oskuste festivali Noor Meister 2020 ja seal toimuvate kutsemeistrivõistluste kohta. Sellel lehel toome välja korduma kippuvad küsimused. Täiendame rubriiki jooksvalt.

Üldine

Küsimus: Kuidas on võistlused keeleliselt organiseeritud? Kas õpilane peab eesti keelt valdama või on võimalik võistlustöid ka inglise keeles sooritada?
Vastus: Võistluste töökeeleks on eesti keel, eraldi tõlget organiseeritud ei ole.

Küsimus: Kas on osalustasu?
Vastus: Ei ole osalustasu.

Küsimus: Kas võistlejatele on organiseeritud toitlustus?
Vastus: Toitlustuse kulud kaetakse ühe võistleja/võistkonna ja teda saatva ühe juhendaja kohta.

Küsimus: Kas võistlejatele organiseeritakse majutus?
Vastus: Majutuse kulud kaetakse ühe võistleja/võistkonna ja teda saatva ühe juhendaja kohta.

Küsimus: Kas võistlusele on oodatud ka õpilane, kes on varem samal võistlusel osalenud (ja ka võitnud)?
Vastus: Noorel Meistril osalemiste arv ei ole piiratud, seega on soovi korral ka eelmisel aastal osalenud võistleja lubatud sellel aasta võistlustest osa võtma. NB! Välja arvatud juhul, kui võistlusjuhendiga on sätestatud erand.

Küsimus: Kui võistlusel osaleb kehtival õppeaastal lõpetanud õpilane, siis ei pruugi tal olla enam kehtivat õpilaspiletit. Kuidas sellisel puhul saab õpilane võistelda?
Vastus: Kui õpilane oli 2019/2020 kutseõppeasutuse õpilaste nimekirjas, kuid lõpetas enne õppeaasta lõppu ja ei oma enam kehtivat õpilaspiletit, siis tuleks kutseõppeasutusel väljastada õpilasele kirjalik tõend kinnitamaks õpilaste nimekirjas olemist ning varasemat lõpetamist. Tõendi võtab õpilane võistlusele kaasa.

Võistlusala – sekretär ja bürootöötaja

Küsimus: Juhendis on märgitud võistluse töökeeleks eesti keel, kas see tähendab seda, et ühegi ülesande sooritamine ei hõlma võõrkeelseid (inglis- ja venekeelseid) oskusi?
Vastus: Kõik võistlusülesanded on eesti keeles. Teistes keeltes ülesannet võistlustel ei ole.

Võistlusala – kokk

Küsimus: Kas bavaroise paeb sisaldama marjapüreed?
Vastus: Bavaroise ei pea sisaldama marjapüreed, oluline on õige tehnoloogia kasutamine. Maitsestamiseks kasutatav tooraine on võistleja enda valida.

Küsimus: Kas kalafilee tuleb jätta nahaga või nahata ja luudega või luudeta?
Vastus: Kalafilee tuleb jätta naha ja luudega.

Küsimus: Kas puljongi keetmiseks tuleb pott ise kaasa võtta, sest nimekirjas on vaid pisikesed potid?
Vastus: Kõik vahendid, mis pole nimekirjas, tuleb endal kaasa võtta (ka pott). Köögis olemas vaid need, mis nimekirjas.

Küsimus: Kas kasutama peab mõlema kala supikogu?
Vastus: Kasutada võib mõlemat supikogu aga ei pea – me ei tea veel, milline kala on. Oluline on, et tulemuseks oleks kuus portsjonit kvaliteetset consommeed.

Küsimus: Millal saab teada, mis on kalaks?
Vastus: Kala on üllatus tooraine. Teada saab võistluspäeva hommikul.

Küsimus: Kas tellitud toidukorv on välja kaalutud?
Vastus: Toidukorv on välja kaalutud. Võistleja saab kasutada neid tooraineid, mida ta on tellinud.

Küsimus: Pastataldriku üldläbimõõt on 28 cm. Kui lai on süvend taldriku keskel?
Vastus: Süvend taldriku keskel on 17,5 cm.

Küsimus: Kas võistlustel on eelroa puljongi serveerimisnõusse valamine kohustuslik võistlejal köögis või saab teha seda ka teenindaja, kes eelroa kohtunikekogu ette viib?
Vastus: Consommé eraldi serveerimiseks korraldajate poolt lisa serveerimisnõud ei ole. Kui võistleja soovib, et teenindaja valab comsommé kohtunike ees- siis peab ta selleks vajalikud vahendid ise kaasa võtma ning need peavad mahtuma etteantud 20 kg sisse.

Küsimus: Võistlusjuhendis Moodul 1 all on kirjas, et eelroa juures on kasutada peatoorainena 1 terve kala. Aga Moodul 3 lisaülesande juures on 2 kala. Kumb on õige? Kas eelroa valmistamisel saab kokku kasutada 1 või 2 kala supikogu?
Vastus: Võistlejatel on Moodulis 3 fileerida kaks kala- ühe kala fileed (2 tk) lähevad kasutusele finaalis. Teise kala filee läheb üldlauale, et vajadusel saaksid võistlejad seda kasutada selitamisel. Võistlejale jäävad kasutada mõlema fileeritud kala supikogud. 

Küsimus: Võistlejatel on ühiskasutuseks 3 ahju. Kus on võimalik taldrikud soojendada?
Vastus:
Taldrikute soojendamiseks on kasutada salamander ja suur pagariahi.

Küsimus: Kas võib ise küpsetuspulbrit kaasa võtta?
Vastus: Ei.

Company contact info

Tähelepanu! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Attention! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Внимание! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.